Ipari alkalmazásokra

A bélelt GEMÜ membránszelepek számos feladatra használhatók, mivel ellenállnak mind az agresszív közegeknek, mind a magas hőmérsékletnek. Alkalmazható például vízkezelésben, vegyiparban, papíriparban és a bányászatban.

Sok esetben a szimplán fém testtel rendelkező szelepek nem használhatóak, mert az agresszív közeg megtámadja, esetleg el is pusztítja a szeleptest anyagát. Sok ilyen esetben a műanyag szeleptest sem alkalmazható, mivel a közeg hőmérséklete magasabb lehet, mint aminek az anyag ellenáll.

A GEMÜ a tökéletes megoldást kínálja olyan bélelt fém szeleptestekkel, amelyek a helyes membrán anyaggal kombinálva megfelelnek a legmagasabb követelményeknek, és ezzel garantálják a magas működési biztonságot.

Alapvető különbséget kell tenni a teljes átáramlású és a mély ülékes membránszelepek közt.

Teljes átáramlású membránszelepek

A teljes átáramlású membránszelepek fő felhasználási területe a víz- és szennyvízkezelés, bányászat, ásvány-, papír- és cellulóz feldolgozó ipar, vegyipar, erőművek és acélművek.

Különösen viszkózus közegek, például iszapok és folyadékok esetén, amelyek magas szilárdanyag vagy rosttartalmúak, a szinte teljes áthaladásuk miatt előnyökkel rendelkeznek a többi hagyományos elzárószeleppel szemben. A kemény gumival bélelt fém szeleptest használható abrazív közegekhez, például magas homoktartalmú felszíni vizekhez vagy mésztejjel történő vízkezeléshez. Ennek eredményeként a közeggel érintkező teljes alkatrészt védi a bélés, és megakadályozza a szeleptest sérülését.

Magas ülékes membránszelepek

Az ilyen típusú szelepek az ipari alkalmazások kb. 90% -ában felhasználhatók. Az alkalmazástól függően az öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készült tiszta fém szeleptestekkel rendelkező szelepek gyakran nem elegendőek, mivel ezek nem biztosítják a megfelelő védelmet, különösen agresszív közegek esetén. Az ilyen esetekre a legmodernebb fröccsöntő gépek segítségével, PFA-val (perfluoroalkoxi) bélelt, GGG40.3 gömbgrafitos öntvényből vagy 1.4408 rozsdamentes acélból készült fém szeleptestek jelenthetik a megoldást. Ennek a folyamatnak az előnyei a sok éves tapasztalatunkkal párosítva kiváló minőségű, pontosan meghatározható geometriai jellemzőket, egyenletes falvastagságot, valamint a folyamat rendszerszintű biztonságát és a bélés reprodukálhatóságát eredményezik.

Ugyanezt az eljárást alkalmazva más kiváló minőségű anyagokat, például PP (polipropilént) és kemény gumi is használható bélésként. A leggyakrabban kénsavra, kloridokra és nátronlúg közegekre alkalmazzák ezeket a szelepeket.

Termékek

Start typing and press Enter to search