GEMÜ gömbcsapok ipari alkalmazásokra

 Kategória: Blog, Egyéb

A GEMÜ tovább bővíti, illetve módosítja termékválasztékát az újonnan bevezett, ipari alkalmazásokra tervezett gömbcsapokkal. Általános feladatokra, a megfelelő kialakítás kiválasztásával.

Mindegyik gömbcsap ipari alkalmazásokra alkalmas, elsősorban vegyipari, vízkezelési, műszaki kivitelezési, feldolgozó ipari, erőművi és környezettechnológiai feladatokra. A GEMÜ gömbcsapok főleg folyadékok szabályzására használhatók. Az említett iparágakra fókuszálva a GEMÜ felülvizsgálta és áttervezte kínálatát a fém gömbcsapok terén.

Az új gömbcsap termékválaszték a jelenleg is ismert, megbízható kialakítás továbbfejlesztett változata, amely megfelel a normatíváknak. A ülékrendszer koncepciója és a beépítést könnyítő tulajdonságok részei a termékfrissítésnek. A B-sorozatú gömbcsapok bevezetésével ezek a jelentős optimalizációk megvalósultak az új GEMÜ gömbcsap generációban, ami az új névválasztásban is megmutatkozik.

 

GEMÜ B20.

A GEMÜ B20 gömbcsap alacsony tömegű és kompakt kialakítású, kétrészes, 2/2 utú szelep, amely rozsdamentes acélból készült és kézzel működtethető. A műanyag bevonattal ellátot kézikar lakatolható. A szelepülék PTFE, a gömbcsap pedig kompatibilis a DIN és NPT menetes csatlakozásokkal.

 

GEMÜ BB02, B22, B42, B52

A GEMÜ BB02, B22, B42 és B52 gömbcsapok 3-részes 2/2 utúak, rozsdamentes acélból készülnek és DN8-tól DN100-as méretig érhetőek el. A gömbcsapok alkalmasak vákuum alkalmazásokra és alacsony karbantartási igényűek. A 3-részes kialakításnak köszönhetően a ki- és beszerelés rendkívül egyszerű. A DN EN ISO 5211 standardnak megfelelő fejkarimára könnyedén szerelhető fel bármilyen működtető. Hegeszthető toldattal, karimás és belsőmenetes csatlakozással érhetőek el.

A következő kialakítások érhetőek el:

GEMÜ BB02 szabad tengelyvéggel, GEMÜ B22 kézikarral, GEMÜ B42 pneumatikus működtetővel és a  GEMÜ B52 motoros hajtóművel.

GEMÜ BB06, B26, B46, B56

A GEMÜ BB06, B26, B46 és B56 gömbcsapok egyrészes, kompakt kivitelű szerelvények rozsdamentes acélból, karimák közé építhetőek DN15-től DN100-as méretig. A gömbcsapok teljes átáramlásúak. A GEMÜ BB02, B22, B42, B52 sorozathoz hasonlóan ezek a gömbcsapok is rendelkeznek PED megfelelőséggel és elérhetőek ATEX verzióban. A kompakt karimás kialakításnak köszönhetően egyszerűen beépíthetőek, DN EN ISO 5211 standardnak megfelelő fejkarimára könnyedén szerelhető fel bármilyen működtető

A következő kialakítások érhetőek el:

GEMÜ BB06 szabad tengelyvéggel, GEMÜ B26 kézikarral GEMÜ B46 pneumatikus működtetővel és a B56 motoros hajtóművel.

Legutóbbi híreink

Start typing and press Enter to search