GEMÜ R563-eSyStep és GEMÜ 566 szabályzószelep GEMÜ eSyStep működtetővel

 Kategória: Blog, Egyéb

A GEMÜ, a kiváló minőségű szelepek, mérő- és szabályzórendszerek gyártója piacra dobta a GEMÜ R563 eSyStep-et, egy új szabályzószelepet motoros működtetővel. A szelep-specialista vállalat emellett kibővítette a GEMÜ R566 szabályzószelep-családot GEMÜ eSyStep működtetővel szerelt kivitellel

 

A GEMÜ R563 eSyStep szabályzószelepet lehetőség szerint alacsony áramlási sebességi rátával rendelkező szabályzóberendezéseknél kell alkalmazni. 63 l/h és 3300 l/h közötti Kv értékeknél lehetséges, hogy reagál ügyfélspecifikus szabályozási paraméterekre. A közeggel érintkező, kiválasztott műanyagok és elasztomerek használata miatt a szelep sokféle
felhasználási lehetőséggel rendelkezik, illetve sokféle közegben használható, például ioncserélőkben vízellátáshoz, savak és lúgok pontos arányainak elkeveréséhez.

A GEMÜ R563 eSyStep hóeltakarító járműveknél is alkalmazható. A sóoldat arányát az útszóró sóban a motorizált szabályzószelep szabályozza. A sóoldatot tartalmazó tartályok érzékelőkkel és automatikus vízellátással vannak felszerelve, hogy a só és a víz aránya mindig az optimális arányban legyen.

A GEMÜ 566 szabályzószelep minimális volumenszabályzásra is alkalmas a 63l/h-tól 2500l/h-ig terjedő Kv értékeinek köszönhetően, amelyek mindegyike egyenlő százalékos és lineáris szabályzó jellemzőkkel rendelkezik. Az elválasztást a közeggel érintkező felület és a működtető alkatrész között a szigetelő membrán biztosítja. A membrán EPDM vagy FPM anyagból készül. A már elérhető pneumatikus és kézi működtetésű működtetőkön kívül egy GEMÜ eSyStep motorizált működtető prototípus is elérhető lesz a jövőben.

 

Általános információ a GEMÜ eSyStep működtetőről

A GEMÜ eSyStep egy olyan univerzális motoros működtető nyit-zár és egyszerű szabályzó berendezésekhez, amely egy léptetőmotoros orsós működtetőből, és a folyamatadatok cseréje miatt egy integrált IO-Link adapterből áll. A pozicionáló az alapkivitelben van beépítve, adapter segítségével további alkatrészek és kiegészítők szerelhetők fel. Vészhelyzeti tápegység modul használható a működtető biztonsági helyzetbe állítására. Az önrögzítő működtető alapjáraton és áramkimaradás esetén stabilan tartja pozícióját. A működési sebesség maximum 3 mm/s. Vékony kialakításának köszönhetően a működtető blokk-megoldásokhoz is tökéletes. A működtetőt a GEMÜ 543 ferdeülékes szelepekben és a GEMÜ 533 egyenes ülékes szelepekben is megtalálhatjuk.

A motoros működtetésű szelepek területén a GEMÜ az eSyStep működtetővel kibővült termékskálával, a GEMÜ vonzó alternatívákat kínál a sűrített levegős rendszerekkel szemben.

Legutóbbi híreink

Start typing and press Enter to search