GEMÜ visszacsapószelepek alacsony és magas hőmérsékletű alkalmazásokra

 Kategória: Blog, Egyéb

A német GEMÜ GmbH kibővítette termékpalettáját az R90 tárcsás-, és az R91 osztott tányéros visszacsapó szelepekkel. A visszacsapószelepek -200 és 400 ° C közötti közeghőmérsékletnek is ellenállnak.

Mindkét visszacsapószelepet ipari alkalmazásokra tervezték, különösen a vegyiparban, a vízkezelésben, a gépiparban vagy az energetikai és környezeti technológiában, folyadékokhoz, gázokhoz és gőzökhöz használhatók.

 


GEMÜ R90

A GEMÜ R90 
visszacsapószelep fő funkciója mellett gravitációs szelepként is használható hűtési és fűtési körökben.  A speciális kialakításának köszönhetően  a szeleptárcsa nem tud megdőlni. A GEMÜ R90 DN 15–300 névleges méretekben áll rendelkezésre karimák közé építhető kivitelben, az ANSI, ASME és EN szabványoknak megfelelően. ATEX, FDA vagy KTW-kompatibilis verziók is elérhetők a GEMÜ R90-ből.


GEMÜ R91
A GEMÜ R91 osztottt tányéros visszacsapószelep két félkör alakú tárcsából áll, és alacsony áramlási ellenállással jellemezhető. A kettős visszacsapó szelep használható visszacsapó szelepként a csővezeték-rendszerekben vagy rövidzárlatkorlátként a szivattyúrendszerekhez. A GEMÜ R91 visszacsapó szelepnek megvan az az előnye is, hogy a rugós dupla szárnyú kialakítás biztosítja a lemezek egyenletes nyitási nyomását. A GEMÜ R91 WRAS jóváhagyással rendelkezik + 60 ° C-ig történő használatra, és névleges DN 50–600 méretekben karimák közé építhető kivitelben, az ANSI, ASME és EN szabványoknak megfelelően.

Mindkét visszacsapó szelep  a DIN EN 558-1, 49. sorozat vagy a DIN EN 558-1, 16. sorozat szerinti beépítési hosszal rendelkezik. A felhasználói igények szerint különféle anyagok érhetőek el mind a szeleptest és a tömítések esetében is . Lágy tömítéssel az új visszacsapó szelepek az A szivárgási arányt érik el az EN 12266-1 / P12 szerint. Mindkét típusú visszacsapószelep elérhető fémülékkel, ezáltal R90 esetében 400°C, R91 esetében pedig 300°C üzemi hőmérsékletig használhatók.

Részletes információ

R90

R91

 

 

 

Legutóbbi híreink

Start typing and press Enter to search