Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wwwroot/multivalve.hu/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Kipróbált és sokoldalú megoldás – GEMÜ 1436 cPos - Multivalve

Kipróbált és sokoldalú megoldás – GEMÜ 1436 cPos

 In Egyéb

Új Profinet fieldbus interfész

A GEMÜ 1436 cPos pozicionáló évek óta megbízható megoldást jelent a különböző ipari alkalmazásokban. A széleskörű konfigurációs lehetőségek nagy rugalmasságot biztosítanak a felhasználás során. A beüzemelés és karbantartás pedig szinte hihetetlenül egyszerű.

Ez a már kipróbált pozicionáló új lehetőségeket ad a felhasználóknak fieldbus környezetben. A korábban elérhető Profibus DP-vel rendelkező típus lehetővé teszi a pozicionáló fieldbus interfészen keresztüli távoli beállítását anélkül, hogy közvetlen a kezelőegységen kellene azt elvégezni. Eképpen a folyamatszabályzáshoz szükséges adatok is digitális úton jutnak el a pozicionálóba és állítják be a szelep helyzetét. Mindez nyolszor magasabb átviteli sebességgel érhető el az új Profinet típussal, meghatározó előnyöket tartogatva a felhasználók számára. Stabilabb kapcsolat és további konfigurációs lehetőségek jellemzik az új Profinet-tel rendelkező fieldbus rendszert.

Az analóg jelekkel működtett “standard” verziók (0/4-20mA) és a már jelenleg is létező DeviceNet verziók és a Profibus DP mellett az elektro-pneumatikus pozicionáló Profinet-tel elérhető. Ez az ipari Ethernet szabvány a jövőben egyre nagyobb teret hódít az automatizálás területén.

A GEMÜ további fejlesztéseket végez az általa gyártott, pneumatikus szelepeket szabályzó poziconálókon. A széleskörű szabályzó feladatok elérése érdekében már most is egy teljes termékpaletta áll rendelkezésre. Az egyedi típusoknak speciális kialakításuk és funkcióik vannak, így lehetőség van megtalálni a legoptimálisabb megoldást mind feladat, mind ár/érték arány függvényében.

Jelenleg az alábbi GEMÜ pozicionálók érhetőek el:

  • GEMÜ 1434 µPos egy egyszerűbb, költséghatékony és különösen kompakt kivitelű szabályzó, amely speciálisan kis és közepes méretű, egyszeres működtetésű szelepek működtetésére alkalmas.
  • GEMÜ 1436 eco cPos funkcionálisan összehasonlítható a 1434 µPos pozicionálóval, de szélesebb körű alkalmazást tesz lehetővé a jóval nagyobb átáramlási képességű szelepek szabályzása terén.
  • GEMÜ 1435 ePos szabályzó, amely magasabb igényű, vagy durvább környezeti feltételek közt történő felhasználásra is alkalmas a robusztus alumínum burkolat ellenállósága miatt.  teljes GEMÜ szelepválasztékra ráépíthető.
  • GEMÜ 1436 cPos pozicionáló, opcionálisan integrált folyamatvezérlővel a legigényesebb vezérlési feladatokra. A választható fieldbus interfész vagy a digitalis bemeneti lehetőségek variálható funkcióvezérlést tesznek lehetővé, az opcionális folyamatvezérlő pedig elérhetővé teszi a központi folyamatirányító rendszertől (PLC) független alkalmazásokat. A GEMÜ 1436 cPos szintén a teljes GEMÜ szelepválasztékre ráépíthető, de ezen túl is vannak alkalmazási lehetőségei.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search